BIKES | The Bike Shed is het Walhalla op twee wielen

Toen ik vorig jaar voor het eerst binnenstapte bij The Bike Shed in Shoreditch (London) wist ik gelijk dat het goed zat. In hun Bikeshop/Club ontbreekt het je als petrolhead aan niets. Met een werkplaats, kledingshop, bikeparking, restaurant en barbershop in precies de juiste stijl voelt het als een soort huiskamer voor bikers met een vrije geest. Enfin, kijk maar mee door de lens van Niels Garage-vriendin Amy Shore.

Deze mensen weten hoe je onderdak biedt aan de motorcultuur. Ze begonnen jaren geleden met een jaarlijkse bikeshow. Pas in 2015 openden ze daarnaast ook hun non-stop Bikeshop onder een spoorbrug in Shoreditch.

Walhalla

Het openen van The Bike Shed betekende gelukkig niet het einde van hun jaarlijkse Bikeshow. Sterker nog, de show bleef groeien. Een maandje geleden organiseerden ze hun 10e show en naar wat wij begrepen hebben was dit met meer dan 17.000 bezoekers het hoogtepunt in de historie van het evenement. 16.000 vierkant meter, zo’n 300 tentoongestelde custom bikes, tattoo artiesten, barbers, eten drinken, muziekpodia en zelfs een bioscoop: dit is het walhalla voor bikers die een dag aan niets anders dan motorcultuur willen denken.

 “Een soort huiskamer voor bikers met een vrije geest”

Biketrip, iemand?

Amy

Om het sfeertje compleet te maken wordt inmiddels al enkele jaren een in 1811 gebouwde tabaksopslag als locatie gebruikt voor het spektakel. Meesterlijk in beeld gebracht prachtige foto’s van Amy Shore. Naast fantastisch fotografe ook petrolhead in hart en nieren.

Ducati Spaghetti per favore…

De Husqvarna van Outsiders uit Groningen

Bier, beemer en kritische ogen..
Fotografie: Amy Shore
Nog veel meer motorhemel hier.