RACING | Jaguar XJS TWR: King of cool

Als je je vandaag de dag van a naar b verplaatst in een Jaguar XJS ben je natuurlijk al vrij cool. De Engelse firma D.H. Rofgo biedt je nu de kans om ook op het circuit king of cool te zijn met een van de vier overgebleven Jaguar XJS’ van Tom Walkinshaw Racing. 

Jos Verstappen

Begin jaren ’80 bouwde Tom Walkinshaw Racing (TWR) zeven Jaguars om naar Group A-specificaties voor het European Touring Car Championship. Voor wie zich afvraagt waarom dat TWR zo bekend klinkt: Jos Verstappen reed een TWR-Arrows, Jan Lammers won Le Mans in een TWR-Jaguar en ook de Volvo 850-estate waarmee Lammers reed was een door TWR opgetuigde racer.

Speciaal voor een race in Macau werd de auto eenmalig in JPS-livery gehuld. Toegegeven, een kleurenfoto had deze momentopname meer recht gedaan.

5.3 liter V12

Van de zeven gebouwde Jaguars zijn er nog vier over, waarvan er nu dus één te koop staat. De prijs is helaas op aanvraag, ook zal je er voor naar Engeland moeten rijden, maar degene die de auto aanschaft kan ervan verzekerd zijn dat hij niet bepaald ongezien of ongehoord het circuit rond gaat komen. Deze 5.3 liter V12 werd in het verleden bestuurd door onder meer Walkinshaw, Percy en Brundle. Bovendien heeft hij al meermaals geschitterd op Goodwood. Ik kan maar weinig redenen bedenken om hem te laten staan…

Niet alleen in Italië maken ze goede spaghetti.
Wát een neus.

Sidepipes, baby…

Die Jaguar springt wel érg hoog!

De vette centerlock speedlines zijn ook al geen reden voor kritiek.
Agressieve derriėre.

Dubbele tankopening voor extra snelle pitstops.
De automatische begrenzer kenden ze nog niet.

Een groene jaguar met goodwood stickers. Kan het Britser?
Alles duidelijk lijkt me. Je rijdt er zo mee weg.

Fotografie: dhrofgo.com