RACING | De ultieme Group B hommage in beeld en geluid
Ah ja Group B. Tijdperk van mannen die zich alleen lieten afremmen door het gewicht van hun cojones. Veroveraars van werelden. Waaghalzen die het aandurfden een bom op wielen door het landschap te jagen. Springend, glijdend, maar vooral: loei en loeihard. Die mannen – die overigens regelmatig het leven lieten tijdens de beoefening van hun rappe levensstijl – worden regelmatig bejubeld in beeld en geluid. Wij zetten de mooiste Group B hommages voor je op een rij.

Geniale Soundtrack

GROUP B – The Golden Era of Rallying is de enige video in de geschiedenis van de mensheid waarbij motorgeluid mocht worden vervangen door een geniale soundtrack die je meteen terugbrengt naar de jaren ’80 – zelfs als je ze niet hebt meegemaakt. “Call me” van Blondie is simpelweg precies wat deze zalige compilatie nodig. heeft.
Omdat we net bepaald hebben dat er maar één video is waarin motorgeluid door muziek mag zijn vervangen, spreekt het voor zich dat de twee andere compilaties die je hier vindt geen noot bevatten. In de 1000 lakes video geniet je 30 minuten lang van de lekkerste motorgeluiden, terwijl A Tribute To Group B een prachtig beeld geeft van het complete Group B-leven op de WRC-tour; vol nieuwe beelden die je vermoedelijk nog nooit gezien hebt. Wij keken ‘m ademloos uit.
Meer rally? Kijk dan hier.