6 tekenen dat je toe bent aan een nieuwe auto

1. Je kijkt niet meer om, nadat je hem hebt afgesloten

Iedere autoliefhebber waar ook ter wereld kijkt altijd om naar z’n machine. Op het moment dat je daarmee stopt, is dat een duidelijk teken dat je daily driver niet meer op de goede knoppen drukt. Tijd om een punt achter jullie relatie te zetten.

2. De reparaties worden te duur

Je wilt het niet toegeven, maar mogelijk drukt je auto te stevig op de begroting. Misschien is je auto gewoon echt te oud aan het worden, of was het toch geen goed idee om aan een tweedehands Maserati te beginnen. Als je je vrienden een verjaardagsbijdrage moet vragen voor het onderhoud van je Land Rover Discovery 4, is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een budgetvriendelijkere daily.

3. Je bent gestopt met wassen

We rijden allemaal wel eens te lang rond in een met pekel gewrapte bolide, maar er zijn grenzen. Als je op een dag in je auto stapt en iemand heeft er “was me” op geschreven, dan ben je te ver gegaan. Je machine verdient meer dan dat.

4. Het blijft niet bij ‘alleen kijken’ naar andere auto’s

Op internet kijken naar andere auto’s doen we allemaal. Het is heel normaal om af en toe over een andere auto te fantaseren, maar denken en doen zijn twee verschillende dingen. Als het niet bij alleen kijken blijft, en je overweegt af te spreken voor een “proefrit” in een andere auto dan is het tijd om netjes afscheid te nemen van je huidige ride.

5. Je bent vaker bij het tankstation dan thuis

Als je bij je favoriete tankstation inmiddels een eigen kluisje hebt gekregen en je wordt uitgenodigd voor het personeelsuitje, dan ben je misschien iets te vaak dat zwarte gat in je Ford F150 Raptor V8 aan het volgooien. Ben je dan toe aan een nieuwe auto? Hangt ervan af aan wie je het vraagt.

6. Je partner wil niet meer met je meerijden

Als je liefje steeds vaker oppert om “lekker een taxi te nemen” of de auto “hier alvast te parkeren”, dan kun je er vrij zeker van zijn dat wat jij patina noemt in zijn of haar ogen gewoon een oud hok is. Vroeger of later zul je moeten kiezen tussen je Ford Escort of je relatie.

Foto: Vossenwheels.com