GAMING | Trailer Forza Horizon LEGO is vooral coole knipoog

Dankzij racegames kunnen wij als gewone stervelingen toch in dikke Mercedessen en gelimiteerde McLarens stappen en over bekende circuits blazen. De afgelopen jaren is de racebeleving bovendien super realistisch geworden. Daar breekt Forza nu vrij radicaal mee, met de introductie van een Forza Horizon LEGO Expansion waarin je de LEGO-steentjes kunt tellen. Maar van de andere kant: LEGO is natuurlijk wel cool!

De trailer is alvast de moeite waard:
Forza ft. Lego

Forza Horizon was al een game die niet ging voor de meest realistische game-ervaring, maar de LEGO expansion is wel een hele grote stap terug. Niet alleen de McLarens, Ferrari’s en Mini’s zijn van Lego gemaakt; de hele wereld is van steentjes. Oppassen dus voor loslopende LEGO-koeien, piratenschepen en dinosaurusbotten. Ook de schade aan je auto wordt zichtbaar in rondspringende steentjes.

En… wordt het wat?

Expansions zijn vooral bedoeld om de levensduur van een game nog wat te verlengen. De vraag is nu of de LEGO expansion de Forza Horizon-fans (lang genoeg) kan boeien. Wij denken persoonlijk niet dat een beweging naar minder realisme een kansrijke is, maar de samenwerking met LEGO is natuurlijk wel iets bijzonders.

Wie de Deense speelgoedmaker een beetje volgt, weet dat het imperium al jaren groeit op manieren die niks met fysieke LEGO-steentjes te maken hebben. Met de stap naar film en video bijvoorbeeld en de vertaling naar eigen LEGO-games. Voor de LEGO-fans is Forza Horizon 4 LEGO Speed Champions sowieso een must-have. Nu alle mensen boven de 15 nog.
Meer gaming vind je hier.