VINTAGE | Is dit de coolste roadtrip ooit?

Zoals je weet zijn we bij Niels’ Garage gek op road trips, of ze nu naar de modder of naar de Noordkaap leiden. Maar de mannen die we nu op het spoor zijn gekomen, tillen het begrip roadtrip naar een heel nieuw niveau.

Wat in 2015 begon met de zoektocht naar de juiste man om een onderdeeltje op maat te maken voor een projectauto, liep uit op een geweldige vriendschap, een waanzinnig clubhuis én ontelbare avonturen op wielen. Journeymen is een collectief van auto- en motorliefhebbers in Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika

Kaapstad is niet de eerste plek ter wereld waar je aan denkt als het om klassieke auto’s gaat. Onze vrienden van Journeymen bewijzen echter dat je je als carguy ook in Zuid-Afrika niet hoeft te vervelen.

Het hoofdkwartier van de mannen is al een werkplaats om je vingers bij af te likken, maar wat de mannen vooral begrepen hebben is dat auto’s gemaakt zijn om mee te rijden. En nee, niet alleen voor een zondags rondje om de kerk. Minimaal een keer per jaar pakken ze hun dakrails vol survivalgear en vertrekken ze richting horizon.

“Minimaal een keer per jaar pakken ze hun dakrails vol”

Meevaller 1: de mannen reizen nooit zonder hun hof-fotograaf Josh Rowe.

Meevaller 2: dit jaar trokken de mannen niet alleen met hun vintage BMW’s, Mini’s en Mercs de woestijn in, maar werd ook de Ferrari 308 voorzien van een dakrek.

Wil je de avonturen van de Journeymen blijven volgen? Hou dan deze site in de gaten en kijk hieronder alvast de videotrailer van hun roadtrip 2019: