VIDEO | Geniaal: sim-racing sensatie houdt Max Verstappen achter zich
(Weinig tijd? De actie begint op 8:25)

Onze favoriete Anglicaanse sim-racing YouTuber Jimmy Broadbent – a.k.a. het orakel – heeft al veel prachtige avonturen beleefd vanachter zijn peperdure Nederlandsche Heusinkveld sim-setup, maar dít is wel een van zijn hoogtepunten.

Team Redline

Hoe hij samen met Max Verstappen op het circuit eindigde? Dat begon met een bericht van Atze Kerkhof, professioneel sim-racer bij Team Redline, waarvan ook Max onderdeel is. Of hij zin had in een GP3-race tegen een paar van de beste simracers ter wereld (onder wie Rudy van Buren, die vorig jaar McLarens Worlds Fastest Gamer won). En o ja: ook Max Verstappen en Lando Norris zouden meeracen.

Nu hebben we allemaal wel eens een rondje tegen computer-Max gereden, maar dit zijn dus de échte Max en Lando, die vanuit hun huis inloggen op iRacing voor een potje ouwehoeren op zondagmiddag.

“I’ve got fuckin’ Max Verstappen behind me again!”

Hoe het afloopt als een enthousiaste amateur-simracer het opneemt tegen de beste coureurs ter wereld zie je in deze 18 minuten durende video. Die zijn minuut voor minuut de moeite waard (Jimmy kan niet alleen goed racen; hij praat ook aan één stuk door), maar als je meteen wilt doorspoelen naar de actie kijk dan vanaf 8:25.

Daar zie je achtereenvolgens hoe Jimmy Verstappen inhaalt, de leiding in de race neemt en uiteindelijk zijn GP3-bolide vól in de auto van Lando Norris boort.

Geïnteresseerd in sim-racing? Check hier onze review van de beste racegames van 2019.