VIDEO | Lightyear One: NL’se techboys lanceren eerste Solarstroom Sedan

Carros hoofdredacteur en Niels’ Garage-vriend Carlo Brantsen moest om 05:23 uur (zonsopgang) naast zijn bed staan voor de lancering van ’s de Lightyear One, ’s werelds eerste door zonne-energie én accu aangedreven vierpersoons sedan. Ontwikkeling is in handen van Solar Team Eindhoven, dat een paar jaar geleden ook als eerste team ooit de World Solar Challenge Australië won in een vierpersoons zonneauto.

Sssht, ik ben fan van Fully Charged…

Is-ie mooi? Mwoh, ben ik nog niet over uit. Vanuit sommige hoeken wel, vanuit andere hoeken niet. Maar high tech en vooruitstrevend is-ie zéker en dat zagen ze ook bij YouTube-kanaal Fully Charged, dat ik stiekem volg omdat niemand mag weten dat ik bepaalde auto’s met stekkers best geinig vind; vooral als ze door Fully Charged (bijna 450k subs) worden gereviewed, zoals deze zieke elektrische BMW M3 met 800 pk.

Enfin, ik dwaal af. Omdat het hoe dan ook cool is dat een Nederlands team een wereldprimeur pakt, willen we je deze hagelverse video van Fully Charged over de Lightyear One niet onthouden.
En dan nog een andere vraag: hoe moet de Lightyear One eigenlijk gaan klinken? Daar heb ik vrij uitgesproken ideeën over.