6 Sinterklaas-kado’s voor autogekken en petrolheads

1. Stanley thermosfles

Wij houden van klassiekers. En dan hebben we het niet alleen over auto’s en motoren. Sommige designs kennen geen houdbaarheidsdatum. Zo ook de thermosflessen van Stanley die je hierboven ziet afgebeeld. Dit is dezelfde fles die je opa vroeger meenam wanneer hij ging vissen. “Built to survive”, zodat je voor de rest van je leven in ieder geval niet bang hoeft te zijn voor koude koffie tijdens je (off)road trip. Kopen kan hier. (Met 46 euro is de Stanley niet goedkoop; maar aan de andere kant: je doet er een leven mee.)

2. Orbitkey sleutelhanger

Ok, de tijd dat grote sleutelbossen cool waren is nu echt wel voorbij. Deze zogenaamde “Orbitkey” is super praktisch en ziet er ook nog eens top uit. Nooit meer last meer van een rammelende sleutelbos, gaten in je broekzakken én je pikt de juiste sleutel er zo uit. Kopen kan hier.

3. Bialetti Moka Express percolator

Hadden we het al over designklassiekers gehad? De Bialetti Moka Express is ook zo’n icoon. Dit is koffie zoals de Italianen het ooit bedoeld hebben. De Bialetti verdient een vast plekje in je bagage tijdens je volgende roadtrip, overland trip of kampeervakantie. Nog even een gasbrandertje mee en jij regelt onderweg op stijlvolle wijze een serieuze bak koffie. Kopen kan hier.

4. Black diamond cosmo – 200 lumens

Echt cool zie je er met een hoofdlamp natuurlijk nooit uit. Wij kijken veel liever naar koplampen, maar hey, zo’n hoofdlamp heb je als rechtgeaarde petrolhead gewoon nodig; je kunt je zaklamp niet tussen je tanden blijven klemmen als je weer eens twee handen nodig blijkt te hebben tijdens een nachtelijke sleutelsessie. Must have (en je tandarts is je dankbaar). Kopen kan hier.

5. Opinel No. 8

Je hebt er natuurlijk nooit genoeg, maar stel dat je maar één zakmes mocht kopen en je zit ook nog eens op een strak budget: dan is Opinel je enige keuze. De tijdloze. De klassieker. En dat ook nog eens voor de prijs van een goede Bordeaux. Nog niet overtuigd? Wat dacht je hiervan: de Opinel is in 1985 door het “Victoria en Albert museum” erkend als een van de 100 beste ontwerpen van gebruiksvoorwerpen ooit. Een lijst waar bijvoorbeeld ook de Porsche 911 en het Rolex horloge op figuren. Geen slecht gezelfschap toch? Kopen kan hier.

6. Ayrton Senna, leven en carrière (boek)

Met dit boek over Legende Ayrton Senna heb je de Netflix-documentaire niet nodig, blijft je 55 inch flatscreen eens een avondje uit, en als bonus kun je tegen al je autovrienden opscheppen met je parate kennis over ’s werelds beste coureur aller tijden. Of dit boek nu je geheugen opfrist, of een kennismaking met Senna betekent; je gaat het boek vermoedelijk niet wegleggen voor het uit is. Opdat wij niet vergeten. Kopen kan hier.

(Disclaimer: op Niels’ Garage bespreken we alleen producten waar we zelf enthousiast over zijn. Toch proberen we zo nu en dan een graantje mee te pikken om je ook de komende tijd mooie content te kunnen blijven bieden. Als je een van bovenstaande producten koopt via de links hierboven help je niet alleen jezelf, maar ook Niels’ Garage groeien).