BIKES | Zwarte magie: de brute customs van Orpheo en Gabriel

Dit zijn de stijlvolle fietsen van Orpheo Jungst en Hiska Gabriel Hengeveld, gezworen vrienden en bikers for life. Je gaat ze hier regelmatig zien – live vanuit de workshop, of vanaf de plekken waar hun customs ze brengen. In beeld en geluid. Vooral geluid, want O wat klinken die machines lekker.

Dit is Orpheo’s custom Kawasaki KZ 305 CSR uit 1988, gebouwd door Deathwish Company Customs, niet toevallig het bedrijf van Gabriel; de mannen delen namelijk een pand. Gabriel’s stijl herken je aan de minimalistische machines. “Clean as fuck,” noemt-ie dat zelf. En met caferacers heeft hij niet zoveel. “Ik ben van de old school choppers, 90% komt uit de fabriek van Harley Davidson.

“Brothers from another mother.”

Wie bij de mannen langs gaat, komt terecht in een atmosfeer van vers gezaagd hout (Orpheo is interieurbouwer), benzine en olie, met een hint van houtkachelrook: een onweerstaanbare combinatie.

Probeer Gabriel maar eens zónder bandana te zien. De man is een mysterie.

Hier heb je het levensmotto van de mannen wel ongeveer te pakken.

Daar in het midden staat Sophia a.k.a. de Deathwish Shovel van Gabriel. De basis is een Harley Davidson Shovelhead uit 1973, 1340 cc. Bonuspunten voor het decor in de workshop, dat de mannen zelf opbouwden in een industrieel pand dat vorig jaar nog leeg en kaal was.