COLUMN Nyck de Vries | Net iets minder van de auto vragen

De afgelopen maanden heb ik met Prema Powerteam keihard gewerkt aan het finetunen van de auto en het verbeteren van mijn techniek. Mijn agressieve rijstijl heeft me gebracht waar ik nu sta, maar als ik dit seizoen voor de titel wil gaan, zal ik nét iets minder van mijn materiaal moeten vragen. Kampioen wordt je niet door de helft van de races te winnen en de andere helft uit te vallen met pech.

Ik zit op dit moment in Bahrein, waar we zaterdag en zondag de eerste races van het Formule 2-seizoen rijden. Dit jaar rijden we voor het eerst al onze wedstrijden in het voorprogramma van de Formule 1. Dat is niet alleen een prachtige manier om alle F1-circuits te leren kennen, maar het geeft me ook de kans om te laten zien wat ik kan in dienst van een topteam als Prema, voor het oog van de complete F1-tour.

De komende dagen staan in het teken van afstellen, trainen en rusten. Vooral dat laatste is belangrijk; ik zat deze week al voor de 28ste keer dit jaar in een vliegtuig. Heel goed voor mijn frequent flyer miles natuurlijk, maar als je met 300 km/h over een circuit vliegt, heb je meer aan een goede nachtrust.

Jullie kijken toch wel he, zaterdag en zondag? Onze races worden aan het begin van de middag live uitgezonden op Ziggo Sport!

Nyck 

Coureur Nyck de Vries is bezig aan het belangrijkste jaar van zijn carrière. Voor Prema Powerteam strijdt hij dit jaar voor het Formule 2-kampioenschap, met een stoeltje in de Formule 1 als inzet. Daarnaast gaat hij WEC-wedstrijden rijden voor Racing Team Nederland, het team waarmee hij in 2019 zal deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Op Niels’ Garage schrijft en vlogt hij over zijn leven op de tour en daarbuiten.