Classics | Deze vroege BMW 525i zag geen druppel regen sinds 1982

Natuurlijk, ik wist wel dat ze bestonden: auto’s die nadat ze uit de fabriek rolden ‘als nieuw’ zijn gebleven. Maar ik had er nog nooit daadwerkelijk een gezien. Dus toen mijn vrienden van Mayster me belden om eens in hun studio te komen kijken naar hun nieuw verworven tijdcapsule was ik al onderweg voordat Marcel en Mike op ‘gesprek beëindigen’ hadden gedrukt.

“Een van de eerste E28 525i’s in Nederland, altijd bewaard onder een deken”
Ik weet niet meer waar ze trotser op waren: de vlekkeloze beamer met nog geen 43.000 km op de teller, die er inderdaad uitzag of hij zo uit een brochure uit de jaren ’80 was komen rijden, of de foto die ze ervan hadden gemaakt in hun toen nog hagelnieuwe autofotostudio (bij gebrek aan een beter woord): het allereerste testshot in hun ring van licht kwam er zó goed uit dat-ie nu op de muur hangt om indruk te maken op opdrachtgevers.
“De eerste testfoto was zó goed, dat-ie nu op de studiomuur hangt”
Marcel Buining, een van de drie oprichters van Mayster: “De vorige en eerste eigenaar reed er nooit mee als het sneeuwde of regende. Hij checkte de weersverwachting en als daar ook maar een druppel mist in voorkwam, liet hij de BMW onder een deken in de garage staan en ging op de fiets naar z’n werk. Het resultaat van zijn discipline is bizar voor een Noord-Europese auto: het is echt alsof de 525 net in Beieren in elkaar is gezet.”
 
De mannen zijn nu bezig met een minidocumentaire over de geschiedenis van de auto. Maak je geen zorgen; zodra die klaar is zullen ze hem op Niels’ Garage met je delen!