OCCASION | Duivels rood, goddelijk lekker

Stiekem kriebelt het altijd wel om verkoopsites af te speuren in de hoop een waardige opvolger van je huidige auto te vinden. Helemaal als je echt van plan bent over te gaan op actie. Je weet dat je beter een spaardiesel kunt kopen, maar je hart wil er niet aan geloven. Ondanks de blik die je krijgt van je partner wanneer je weer eens komt aanzetten met een snerpende 6 cilinder of een blubberende, slurpende V8.

Laten wij nou net zo’n beul van een V8 gevonden hebben. Het gaat om een Mercedes C63 AMG S uit 2015. Volgens Renault Herbers, die deze rode torpedo aanbiedt, verbruikt de auto slechts 1 op 12,2, dus dat kun je meteen als argument meenemen wanneer je de discussie aangaat. Jij weet ook wel dat deze Merc hoogstwaarschijnlijk niet minder dan 1 op 8 neemt, maar dat maakt op dat moment niet uit.

Eindbaas van het asfalt

Dankzij de heerlijk foto’s van Dennis Wierenga, knalt de dikke, rode Duitser je scherm al uit. Nee, de vorige eigenaar had klaarblijkelijk broertje dood aan het woord subtiel. De zwarte accenten zorgen er helemaal voor dat alle mensen in de directe omgeving weten wie op dat moment de baas van het asfalt is. Mocht je niet van aandacht houden, dan zou ik even verder kijken.

Downsizing

De C-klasse wordt al generaties lang aangepakt door huistuner AMG. Hiervoor werden 6 en 8 cilinder benzinemotoren gebruikt. Er is zelfs een verdwaalde dieselvariant te vinden in de vorm van de C30 CDI AMG. Misschien wel de meest legendarische motor is de 6,2 liter V8 uit de vorige generatie. Wat een soundtrack heeft die auto! In verband met milieueisen moest het anders en om die reden werd er ‘gedownsized’ naar geblazen 4 liter V8 en die motor blijkt geweldig. Ze worden zelfs in Aston Martins gelepeld.

Minder dan de helft

Het interieur is een mix van sportief en luxe. Een dashboard vol koolstofvezelaccenten is wel een stuk killer dan deze variant met hout en leer. Daarnaast zit de auto dik in de opties, dus er blijft weinig te wensen over. Het is geen goedkope occasion, maar deze Merc kost minder dan de helft van de vanaf-prijs zonder opties. Als je het zo bekijkt, valt het best mee. Wat levert een nier tegenwoordig ook alweer op?

Enfin, hier haal je de sleutels op.