IN NIELS’ GARAGE | Triumph Street Twin Salt Lake Racer

In In Niels’ Garage brengen we je uitsluitend auto’s en motoren die we zélf in de garage hebben staan, of die we in onze garage willen hébben staan. Onze ultieme toekomstige verzameling zo je wilt. Dit keer: de Triumph Street Twin Salt Lake Racer, die we tot leven lieten komen in de werkplaats van Garage Caspers.

One-off

In ons hart weten we maar al te goed dat caféracers one-off’s horen te zijn. Ook Triumph weet dat. Om je fabrieksracer te personaliseren biedt Triumph een enorme lading met opties, gadgets en accessoires voor je fiets.

Om te laten zien hoever je kunt gaan met het customizen met je Triumph als je buiten de gebaande paden gaat, organiseerde Triumph Benelux een build-off competitie, waarbij Triumph-dealers de opdracht kregen hun ultieme custom te bouwen op basis van de Triumph Street Twin. Elf dealers werkten zich twee maanden lang in het slijpstof om hun wildste ideeën te verwezenlijken, zonder zich daarbij te hoeven beperken tot het originele Triumph accessoireboek… 

Het zit hem in de details. Staat het licht uit, dan denk je dat er geen licht op zit. Staat het aan, dan licht het Triumph logo op.

Zoutvlaktes

Vanzelfsprekend liet ook Triumph Groningen deze uitdaging niet aan haar neus voorbij gaan. De inspiratie voor hun “Salt Lake Racer” haalden ze – zoals de naam al doet vermoeden – uit de racers die in de jaren ’50 snelheidsrecord na snelheidsrecord braken op de zoutvlaktes van de Verenigde Staten. Dit zie je onder andere terug in het smalle design en de handgeklopte a-symetrische stroomlijnkuip. 

Handgeklopt kuipwerk, net als bij de recordracers van de jaren ’50.

Zodra je op deze machine stapt, je handen op de clip-ons plaatst en de juiste zit lighouding gevonden hebt, is er maar één ding dat je wilt: GAS!

Dat wij niet de enigen zijn die deze machine geweldig vinden, moge duidelijk zijn. De “Salt Lake Racer” werd door de vakjury gekozen als beste van Nederland, om uiteindelijk door het publiek gekozen te worden als de nummer 1 van de hele Benelux. Built to win dus.

Overtuigd? Wacht dan niet te lang: de Triumph Street Twin Salt Lake Racer staat nu nog te koop bij Garage Caspers.

Fotografie: Jorn Veerbeek