RACING | Is dit de DTM-auto waarmee Aston Martin naar Assen komt?

Zomaar een bericht dat langskwam in de tijdlijn van een Niels’ Garage-vriend. Zijn dit de eerste beelden van de Aston Martin DTM waarmee AF Racing AG (officieel racepartner van Aston Martin) volgend jaar naar het TT Circuit in Assen komt?

Hulk

Het zou theoretisch kunnen, maar een snel rondje langs de velden bracht ons op de site van ssMedia, een Australisch mediabureau dat zich onder meer bezighoudt met “creative vehicle liveries”. Het gifgroene monster (British Racing Green kun je dit niet meer noemen) lijkt een beetje op de liefdesbaby van een Vantage GTE en de hulk. 

Een andere clou die verraadt dat het hier vermoedelijk niet gaat om een het officiële prototype is de opdruk V8 Vantage; vanaf 2019 zullen alle teams in de DTM (jammer genoeg) uitkomen met een viercilinder turbomotor. Die klinkt overigens best aardig, luister maar eens naar de eerste audio-spyshots van de 2019 BMW M4 onderaan deze pagina.

Aan de andere kant: waarom zou een Australisch mediabureau dat betaald wordt voor het creëren van creatieve liveries, nu ineens uit zichzelf met een DTM-ontwerp komen, zonder dat iemand daar opdracht toe heeft gegeven?

Enfin, laten we het erop houden dat het nog iets te vroeg is om dit ontwerp tot de DTM-kandidaat van 2019 te bombarderen. Maar mijn god, laat ze bij Aston Martin goed opletten; dit is een fenomenale machine om te zien.