RACING | Puur hellevuur: Ferrari 512 BB Competizione

Als ik me een Ferrari 512 BB Competizione zou kunnen veroorloven – een duivel van een raceauto die bij mij op alle juiste knoppen drukt (klinkt dat vies? Nou ja, je begrijpt wat ik bedoel) – dan zou ik dat zo vaak mogelijk benoemen. Bij de bakker: “Nee hoor, ik hoef geen tasje, het gaat zo wel mee in mijn Ferrari 512 BB Competizione.” En tegen willekeurige voorbijgangers: “Weet u misschien of ik hier moet betalen voor het parkeren van mijn Ferrari 512 BB Competizione?”

foto: Philipp Löhmann ©2018 Courtesy of RM Sotheby’s

Ik zou me zelfs bij minder vrolijke gelegenheden niet kunnen inhouden: “Zullen we dan na het tekenen van het condoleanceregister met de Ferrari 512 BB Competizione naar de begraafplaats rijden?”

foto: Philipp Löhmann ©2018 Courtesy of RM Sotheby’s

Le Mans

Deze specifieke Ferrari 512 BB Competizione (je hebt het al hardop gezegd he, geef maar toe) werd door een van de oprichters van de Ferrari Club Deutschland voorzien van een officiële Le Mans-kit. Het vermogen van de 5.0 V12 nam door de upgrade toe tot 460 pk, terwijl het gewicht zakte naar 1.230 kg.

foto: Philipp Löhmann ©2018 Courtesy of RM Sotheby’s

Circuitwapen

Ook de carrosserie werd aangepast. De Competizione staat op bredere schoenen, kreeg uitgeklopte wielkasten en de kenmerkende pop-up koplampen werden verwijderd om de auto aerodynamischer te maken. Tel daar de voor- en achterspoiler bij op en je hebt een buitengewoon potent circuitwapen in handen.

Weet je trouwens waar BB voor staat? Berlinetta Boxer; het kan dus nóg mooier. Ferrari 512 Berlinetta Boxer Competizione. Amen.

foto: Philipp Löhmann ©2018 Courtesy of RM Sotheby’s

foto: Philipp Löhmann ©2018 Courtesy of RM Sotheby’s

foto: Philipp Löhmann ©2018 Courtesy of RM Sotheby’s

foto: Philipp Löhmann ©2018 Courtesy of RM Sotheby’s

De 512 werd in februari te koop aangeboden bij RM Sotheby’s. Met dank aan Silodrome voor de tip!

Veel meer Ferrari hier!