TRAILER | Ford v. Ferrari belooft een episch gevecht

Twee uur lang genieten van misschien wel het meest epische autogevecht ooit: dat van Ford v. Ferrari tijdens de 24 uurs racen van Daytona, Sebring en Le Mans medio jaren ’60; dat klinkt als een goed bestede bioscoopavond. De trailer belooft alvast veel goeds!

Ford v. Ferrari

Om te begrijpen hoe hard het er aan toeging tussen Ford en Ferrari, moet je weten dat Ford, onder leiding van Henry Ford II, in 1963 had geprobeerd Ferrari over te nemen. Toen Enzo Ferrari zich op het allerlaatste moment bedacht, zette dat zoveel kwaad bloed bij Ford II dat hij een ongekend bedrag in het Ford racing team stortte, vastbesloten om Ferrari van de troon te stoten in de race der races: de 24 uur van Le Mans.

Damon en Bale

Matt Damon kruipt in de huid van Carroll Shelby, die namens Henry Ford II aan de slag gaat met het Ford GT-project. Christian Bale speelt de Britse enfant terrible Ken Miles, ingevlogen om het maximale uit de 450 pk sterke V8 te halen.

Maar laten we niet doen alsof de hoofdrol in Ford v. Ferrari is weggelegd voor mensenkinderen. De echte sterren van dit epos zijn de legendarische Ford GT40 en de Ferrari 330 P3 (de enige GT die Ford nog enige competitie kon bieden in 1966).