VIDEO | 6 Netflix-tips voor autogekken en petrolheads

Weet je wat het probleem van Netflix is? Dat er inmiddels zóveel opstaat, dat je makkelijk over de pareltjes heenkijkt. Een daarom hebben wij ze voor je verzameld. Dit zijn de 5 beste Netflix-tips voor autogekken.
1. APEX: The Story of the Hypercar

Alle cilinders verzamelen! De makers van deze film duiken in de wereld van Pagani, Bugatti en Koenigsegg en laten je kennismaken met de mensen achter van de snelste bolides ter wereld. Wat drijft ze? Hoe rijden ze? De makers van Apex gaan niet over een nacht ijs en trekken een heel bataljon petrolheads open, onder wie Top Gears Chris Harris. Wat wil je nog meer? Ja okee, een vervolg misschien.
2. Formula 1: Drive to Survive

Het seizoen van 2018 was een rollercoaster van emoties; met name in the midfield, dus grofweg alles wat zich afspeelt tussen P7 en P13. Herbeleef de vloek van Ricciardo en volg team HAAS, dat ondanks de torenhoge ambities ongeveer alles zag misgaan wat er kan misgaan. De rijders, teambazen en familieleden vertellen openhartig over hun leven op de tour en achter de schermen. Een prachtige aanvulling op het seizoen zelf!
3. The Gentleman Driver

Laten we eerlijk zijn: de meesten van ons worden niet geboren met de genen van Lewis Hamilton. Dus als je als gewone sterveling tóch serieus wilt racen, heb je geld nodig. Veel geld. En dat is precies wat de gentleman driver heeft. Door de week zijn ze ondernemer of CEO en in de weekends veranderen ze in bloeddorstige benzinepompers. The Gentleman Driver volgt vier directeuren die hun jeugddroom maar niet los kunnen laten. Hoef je ons niet uit te leggen!
4. Williams

Het team in het wit krijgt de afgelopen seizoenen tegenslag na tegenslag te verwerken. Een spaarzaam hoogtepunt is de snelste pitstop in de geschiedenis van de F1. Maar hoe lang dat de teamspirit hooghoudt? Williams is veranderd in een chronische hekkensluiter waardoor je bijna zou vergeten dat het team ook grote hoogtepunten kende. Bijna allemaal behaald onder het bewind van de excentrieke en überkoppige oprichter Frank Williams, die de Formule 1 sinds een vernietigend ongeluk vanuit een rolstoel moet bekijken. Williams geeft een geniaal beeld van een van de meest invloedrijke families uit de Formule 1 én de roerige tijden die ze tot nu toe steeds te boven wisten te komen.
5. Paul Hollywood’s Big Continental Road trip

Kijk! Dit is waar we van houden; humor, passie en vriendschap. De Engelse TV-bakker en parttime coureur Paul Hollywood ontdekt continentaal Europa op de beste manier denkbaar: door te rijden met de auto’s die het land heeft voortgebracht. Van supercars tot iconische klassiekers: ze komen allemaal voorbij in Pauls autowereld.
6. Comedians in Cars Getting Coffee

Je kent Jerry Seinfeld als de megaster van weleer – de laatste aflevering van Seinfeld in 1998 trok alleen in Amerika al ruim 76 miljoen kijkers – maar het is minder bekend dat Seinfeld ook een van de indrukwekkendste klassieke autocollecties ter wereld bezit (wisten jullie natuurlijk wel). In Comedians in Cars Getting Coffee komen zijn twee passies samen. In iedere aflevering haalt hij een bekende comedian op in een auto die hij bij zijn gast vindt passen. Van een Lamborghini Countach (Jim Carrey) tot een bloedhete Porsche Carrera GT (Eddie Murphy). Must see als je van mooie auto’s én komedie houdt.