VIDEO | Automeisje rijdt Maserati Ghibli GranSport

Video onder de tekst 

Maserati. Is dat niet dat automerk dat ooit bovenaan de voedselketen stond en de sinds de jaren ’70 bezig was aan een vrije val? Yup. En zelfs na de ommekeer eind jaren negentig, die de sportiviteit terugbracht en mooi getekende spiders opleverde waar Niels’ Garage-vriend Jort Kelder met verve voor ambassadeerde, bleek het moeizaam om een groot publiek aan te spreken; zeker omdat het stokpaardje van Masers – dikke snerpende V8’s – onder druk kwam te staan in een steeds groener wordende automarkt.

GranSport

Met de introductie van de Maserati Ghibli heeft de Italiaanse autobouwer de weg omhoog weer gevonden. Sterker, het lukte ze de Duitse automarkt te veroveren met een V6 diesel, zonder daarbij het sportieve imago te verliezen.

Automeisje

Waar de Ghibli GranLusso het vooral van luxe moet hebben, herbergt de nieuwste generatie Maserati Ghibli GranSport – de naam zegt het al – een paar sportieve features waar we gelukkig van worden. Carbon in het interieur bijvoorbeeld; en meer nadruk op het rijden met schakelflippers (lees: het nieuwe schakelen, want met een handbak rollen ze niet meer uit de fabriek). Gaan we er ooit een kopen? Waarschijnlijk niet. Maar dat maakt de review van YouTube’s Automeisje Yvette niet minder de moeite waard; die vrouw heeft echt benzine door de aderen stromen.