RACING | Kan een gamer de echte 24 uur van Dubai uitrijden?

Toen de jonge Mexicaan Johnny Guindi zijn eerste Playstation kocht, had-ie vast niet verwacht dat dit hem uiteindelijk een stoeltje bij een echt raceteam zou opleveren. Nadat hij zichzelf virtueel had leren sturen, meldde Johnny zich in 2016 aan bij de Gran Turismo Academy Competition. Hij won, en drie maanden later zat hij in een real life Nissan Z GT4 tijdens de Dubai 24H. Zijn epische avontuur is nu door Nismo TV vastgelegd in een korte documentaire.

World’s Fastest Gamer

Hoewel zijn verhaal vrij uniek is, staat het niet op zichzelf: raceteams over de hele wereld hebben inmiddels ingezien dat je niet per se een kart-kampioen nodig hebt, om je nieuwe stercoureur te vinden. Vorig jaar vond McLaren z’n nieuwe fabrieks sim-racer dankzij een e-racing competitie: de jonge Nederlander Rudy van Buren werd The World’s Fastest Gamer en ook hij maakte de overgang naar echt rubber. Tijdens zijn ROC-debuut in Riyadh maakte hij grote indruk door van iedereen te winnen en pas in de finale te verliezen van Le Mans-legende Tom Kristensen.

En ik? Ik kan je met trots melden dat ook ík onlangs de transitie heb gemaakt van sim-racing naar fysiek asfalt. Maar ik ben er ook zeker van dat dit meteen het laatste is wat je zult horen over mijn carrière als coureur.

Mijn eerste meters in een race-auto eerder deze maand, die me dwongen mijn hoop op een succesvolle carriere in de autosport al te laten vallen, voordat hij begonnen is.

Enfin, hier is NismoTV’s 22 minuten durende documentaire over Johnny’s reis: