VIDEO | Top Dutch Groningen finisht op P4 na crash (Twente) en brand (Delft)

Je hebt het misschien meegekregen in het nieuws: het was nogal een slagveld in de Bridgestone World Solar Challenge, die deelnemende teams van over de hele wereld ruim 3022 kilometers door Australië stuurde, van Darwin naar Adelaide. Op zonne-energie… Top Dutch Solar Team, bestaande uit studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Friesland College, reed dapper door en finishte vandaag op P4. Helden!

Crash en brand

Nederland was goed vertegenwoordigd met drie teams in de hoofdklasse. Met zowel Twente, Delft als Groningen in de Top-10 leek er geen vuiltje aan de lucht voor Neerlands glorie in den verre. Maar het mocht niet zo zijn. Dinsdag crashte Team Twente als gevolg van snijdende rukwinden, waarbij de auto zodanig beschadigd raakte dat de studenten uit Twente zich moesten terugtrekken uit de race; en gisteren ontstond brand in de solarauto van Team Delft, dat nota bene aan de leiding lag in het algemeen klassement. Bij beide ongelukken raakte gelukkig niemand gewond.
Solar Team Twente crasht op dag 4. 
Groot verdriet bij Vattenfal Solar Team Delft, nadat de zonneauto spontaan vlam vatte in bloedhete omstandigheden.

Op Facebook schrijft Top Dutch Solar Racing:

Driven to get there. Together, we made it!
Together, we crossed the Australian continent with our self-built solar car Green Lightning. Together, we drove 3022 kilometers from Darwin to Adelaide and arrived as fourth. Together we are strong. Together, we can accomplish ANYTHING!

Serieuze omstandigheden op weg naar Adelaide.

Nog wat laatste aanpassingen.

Meer weten? Volg de 26 studenten hier.