VIDEO | Zo klinken de DTM-auto’s die naar Assen komen

Mocht je met het idee spelen om op de tribune te zitten tijdens de allereerste DTM Assen (19-21 juli), dan hebben we alvast wat argumenten voor je verzameld om de BMW’s, Audi’s en Aston Martins te komen bekijken.

Zo klinken ze

Vroegah, toen alles beter was, blies de DTM-parade met acht pitten per bolide over den Europeeschen circuits. Aber das war einmal. Gaat de introductie van turbogeblazen viercilinders de DTM-ervaring ernstig beperken? Ik denk het niet, want zo klinken de DTM-auto’s van 2019:
Zo racen ze

Wat mij altijd helpt bij dit soort evenementen: je moet er een paar gekeken hebben om de hoofdrolspelers straks te kunnen herkennen. Het is namelijk niet alsof de auto’s voor zich spreken; door het hele veld vechten voor de leek identieke Audi’s, BMW’s en Aston Martins om de posities. Als je weet wie er normaal gesproken voor het podium rijden, worden de races nog veel aantrekkelijker.

Check hieronder de samenvatting van de tweede race op seizoensopener Hockenheim:
Die namen zijn trouwens de moeite waard; met Timo Glock en Paul Di Resta rijden er twee voormalige Formule 1-coureurs mee in de top van het kampioenschap. Fun fact: ook de kleinzoon van Formule 1-kampioen Emerson Fittipaldi rijdt mee.

Robin Frijns reed op Hockenheim twee keer naar P3

En last but not least: met ‘onze’ Robin Frijns – die je misschien al kent als racewinnaar in de Formule E – doet er gelukkig ook een Nederlander mee om de prijzen. Hij reed op Hockenheim in beide races naar P3 namens zijn team Audi Sport Team Abt Sportsline.

En dit kun je verwachten

Ben je nog steeds niet overtuigd? Kijk dan de trailer van DTM Assen hieronder nog even. 
Tot in juli!