VIDEO | Zo klinkt de monsterlijke V12 van de Aston Martin Valkyrie

De Aston Martin Valkyrie, a.k.a. de laatste en misschien wel meest ultieme ongeblazen V12 die we ooit zullen verwelkomen in het pre-elektrische tijdperk, is in alles een hypercar. Geobsedeerd door aerodynamica; geobsedeerd door gewichtsbesparing en uitgerust met een huil waar de wolven in Alaska van aanslaan. Denk F1 V12, denk 11.000 toeren, denk “Het klimaatakkoord? Nooit van gehoord.” De Valkyrie is kortom al het goede van vroeger gecombineerd met de laatste technische innovaties van 2018.

Soundtrack

Voordat de Valkyrie de weg op gaat, zijn ze bij motorbouwer Cosworth zo aardig om ons alvast te laten meegenieten met de onaardse soundtrack die de Koenigsegg onder de Aston Martins gaat voortstuwen. Voor wie weinig tijd heeft: de échte lol begint op 2:38.  
En zo customize je ‘m 

Weet je wat ook leuk is? Het aankoopproces rond de Valkyrie. Daar moet je als klant serieus een week vrij voor nemen, want de vragen die de afdeling Customization (geen idee hoe die afdeling heet, maar dit klinkt wel lekker) op je afvuurt, lijken schier oneindig. Dat gaat echt van het materiaal op het hypermoderne stuurwiel tot en met de inleg van het leer en de kleur van je vijfpuntsgordel. Wil je een knop waarmee je het atoomarsenaal van Amerika kunt activeren? Kan allemaal.