Wham’s Last Christmas nu in 4K: eindelijk die Jeep Renegade goed in beeld

Het zijn mooie tijden voor fans van nostalgische beelden: in navolging van tal van oud filmmateriaal dat de afgelopen jaren werd geremastered, komt Wham! nu met een 4K Ultra HD versie van de geniale Last Christmas videoclip (zie onderaan dit artikel).

Je kon erop wachten: veel videoclips uit de vorige decennia werden opgenomen in prachtige kwaliteit, maar omdat ze werden uitgezonden via inferieure SD-systemen kwamen ze nooit volledig tot hun recht.

Datsun Patrol 7-zitter in precies de juiste kleuren, zeker in combinatie met het Oilily blauw van een van de actrices.

80s heaven

Wham’s Last Christmas in 4K is een feest voor iedereen die de stijl van de jaren ’80 een warm hart toedraagt (ik! ik!). De oversized jassen, grote zonnebrillen en bussen haarlak waren niet aan te slepen, maar de schoonheid van Ultra HD zit ‘m in de details. Zoals dat je nu ineens achterop de Ski-lift kunt lezen dat deze decadente yuppen-kerst plaatsvond in het Zwitserse Saas-Fee.

In de tijd dat je nog gestyleerde manen mocht hebben.

De opgewaardeerde videoclip is een must see voor de Last Christmas-fan, omdat je letterlijk in ieder shot nieuwe details ontdekt. Zoals de subtiele lipbalsem van George Michael die we tegenwoordig gewoon make-up noemen.

Cultauto

Maar zonder twijfel de grootste verbetering van de geremasterde versie is het onbelemmerde zicht op de Jeep CJ7 Renegade en Datsun (Nissan) Patrol waarin de cast komt aanrijden bij het chalet. Vooral die Renegade is een cultauto die je nog maar weinig tegenkomt. Grappig genoeg kwam ik bij het zoeken naar afbeeldingen een post tegen van iemand die claimt dat de auto uit de videoclip van hem was voordat hij werd gebruikt voor Last Christmas.

Jeep Renegade in dezelfde trim maar met een ander kapje.
Datsun (Nissan) Patrol

Enfin, kijk zelf maar:

Fijne feestdagen!