Sintkadotip: 6 steengoede autoboeken voor bij de houtkachel

Van dé bio over Senna tot en met de campervan-bijbel: met onze autoboek Top-6 houd je je koffietafel gevuld en je oliehoofd op peil. P.S. Meer Sinterklaaskadotips hier.

Grease Junkie

Edd China 

We weten dat ook jij tijdens een avondje zappen voor de buis regelmatig bij Wheelerdealers bent blijven steken. In dit autoboek neemt de goedlachse Edd je niet alleen mee voor een kijkje achter de schermen bij Wheelerdealers, hij vertelt je alles over zijn avonturen op wielen. Op vakantie krijg je doorgaans de meest idiote ideeën, Edd zal je alleen maar sterken in je fantasie.

Je bestelt hem hier.

Zo bouw je een auto

Adrian Newey

Hoewel je de naam Adrian Newey vast al eens gehoord hebt (hij is immers de ontwerper van Max Verstappens auto) wist je misschien nog niet dat hij wel gezien kan worden als 1 van de grootste kampioenen in de formule 1. Newey is als ontwerper goed voor meer dan 150 grand prix overwinningen en 10 constructeurskampioenschappen bij 3 verschillende teams in de formule 1. Genoeg succes om een boek over te schrijven wat ons betreft. En dat is dus ook precies wat er gebeurde. Een prachtige autobiografie, waarbij je op de koop toe ook nog eens op een begrijpelijke manier inzichtelijk krijgt hoe een Formule 1-auto ongeveer in elkaar steekt.

Je bestelt hem hier.

Top Gear – Dream cars

The Hot 100

Voor wie op zoek is naar een autoboek om er zo af en toe even bij te pakken is dit Top Gear boek de perfecte oplossing. De kenners van Top Gear selecteerden 100 bloedhete bolides voor je. Ze hebben hierbij niet alleen gekeken naar het hoogste prijskaartje of het meeste motorvermogen. De heren gingen op zoek naar auto’s die een perfecte mix vormen tussen engineering en design. Geen ellenlange lappen tekst, maar lekkere foto’s, 3D-illustraties vanzelfsprekend wel de broodnodige informatie.

Je bestelt hem hier.

The Camper Van Bible

Martin Dorey

Nog zo’n lekker koffietafelboek. Voor iedereen die ervan droomt eens met een camper op pad te gaan, maakte Martin Dorey dit heerlijke boek. Als ervaringsdeskundige en presentator van het BBC programma “One Man and His Campervan” weet Martin over ieder aspect van het leven met een camper iets te vertellen… Niet alleen de foto’s en verhalen in dit boek zijn heerlijk, ook de recepten die Martin met je deelt zijn om je vingers bij af te likken.

Je bestelt hem hier.

Ayrton Senna

Olav Mol en Erik Houben

Hoewel Lewis Hamilton op ramkoers records aan het breken is en Max Verstappen staat de trappelen om hem van diens troon te stoten is er voor velen nog steeds maar 1 courreur echt de grootste. Ayrton Senna da Silva. In het boek van Olav Mol en Erik Houben leer je alles wat je al wel én nog niet wist over het leven van Ayrton Senna. Van Senna’s allereerst kartervaring tot zijn uitvaart en verder. Want hoewel Senna zelf dan niet meer in leven is, zijn nalatenschap valt niet te ontkennen.

Je bestelt hem hier.

Gentlemen, Start Your Engines!

Jared Zaugg

Een werkelijk waanzinnig autoboek voor op de koffietafel samengesteld door het auto-team van veilinghuis Bonhams. Ze selecteerden de mooiste, maar historische gezien ook de meest interessante auto’s voor je. Niet alleen de groot formaat foto’s in het boek, maar zeker ook de verhalen over de auto’s zijn adembenemend. We hebben het dan bijvoorbeeld over de Lamborghini Miura van Rod Stewart of de Bugatti T57S Atalante Coupe die een halve eeuw van de aardbodem verdween. Nieuwsgierig geworden?

Je bestelt hem hier.

Meer cadeautips voor autoliefhebbers? Klik dan hier.

(Disclaimer: op Niels’ Garage bespreken we alleen producten waar we zelf enthousiast over zijn. Toch proberen we zo nu en dan een graantje mee te pikken om je ook de komende tijd mooie content te kunnen blijven bieden. Als je een van bovenstaande producten koopt via de links hierboven help je niet alleen jezelf, maar ook Niels’ Garage groeien).