LIFESTYLE | Autohandschoenen part II: de wintereditie

Over autohandschoenen hebben we het al eerder gehad. Binnen Niels’ Garage zijn de meningen hierover intens verdeeld. Volgens Jorn Veerbeek kunnen ze altijd, als ze maar stijlvol zijn. Godfried de Vries verafschuwt ze, terwijl Rob Kamphues ze prima vindt kunnen (al heeft-ie ze zelf niet). Sjinkie Knegt is er veel te nuchter voor en Suzanne Schulting zou ze alleen overwegen als ze er ook sneller van zou gaan rijden. En Jort Kelder? Die rijdt er uiteraard standaard mee in de vintage Land Rover, maar alléén als ze van het juiste leer zijn.

Legoblokje

Ik ben zelf ook vóór, maar uitsluitend onder strikte voorwaarden: het stuur in je auto moet van hout zijn, óf het moet zo koud zijn dat ze de eerste minuten in je bevroren cockpit enigszins dragelijk maken. “Nou nou, overdrijf je nu niet een beetje, Niels?” zie ik je denken. Nee. Op een chipje rechtop in je verhemelte en met je blote voet op een Legoblokje staan na, is het vasthouden van een stuur van -10 ºC het àllerergste dat er bestaat.

Speciaal voor de koude winterochtenden komt de Hema nu met iets revolutionairs: leren winter-autohandschoenen. Een cynicus zou kunnen zeggen dat Hema niet voor het eerst met leren handschoenen op de markt komt. Klopt. En dat ze er eigenlijk gewoon uitzien als herenhandschoenen, die je ook prima buiten de auto zou kunnen dragen. Klopt ook. Maar ik noem ze winterautohandschoenen van de Hema. 

Opinel

Het grote voordeel is natuurlijk de prijs van €29, een bedrag waarvoor je bij de meeste high end handschoenenmerken alleen de pink hebt. Toen ik het eerste paar na een paar weken molde tijdens een iets te enthousiaste ontmoeting met een Opinel-mes No. 8, kocht ik meteen een nieuw paar, waar ik bij een duur paar Hestra’s waarschijnlijk snikkend mijn verlies had genomen.

Het schapenleer is soepel en mooi van structuur, waardoor ze luxer ogen dan de prijs suggereert. Wil je tijdens jouw koude ochtendritten voortaan ook warme vingers? Je koopt ze hier.

(Disclaimer: op Niels’ Garage bespreken we alleen producten waar we zelf enthousiast over zijn. Toch proberen we zo nu en dan een graantje mee te pikken om je ook de komende tijd mooie content te kunnen blijven bieden. Als je de Hema-handschoenen koopt via de link hierboven help je niet alleen jezelf, maar ook ons de winter door!)

Nooit vergeten waar je vandaan komt – het Hema-logo als geuzennaam: