RACING | Nyck is nogal lekker bezig op Jerez!

Nog een kleine maand en dan start ‘onze’ (mogen we dat zeggen, ja dat mogen we zeggen) Nyck de Vries aan zijn derde seizoen in de Formule 2. De insteek van dit seizoen: kampioen worden en dan doorstomen naar een Formule 1-stoel. Maar laten we niet te veel op de zaken vooruit lopen. Op dit moment zijn alle pijlen gericht op Bahrein waar het Formule 2-circus het eerste raceweekend van 2019 afwerkt.

Bovenaan

Alles wijst er vooralsnog op dat we een prachtige seizoenstart gaan beleven. Tijdens de eerste testdagen op het circuit van Jerez rijdt Nyck pijlsnelle tijden. Gisteren was hij veruit de snelste, op ruim 4 tienden van de nummer twee. Schumacher Junior, die het stoeltje van Nyck overnam bij Prema, kon ook nog enigszins in de buurt blijven. En ook op de tweede testdag stond Nycks naam na de ochtendsessie bovenaan. Wat is het geheime ingrediënt?

Sfeer

Wij zochten even contact met onze oliebroeder uit Uitwellingerga, die tussen het rijden, passen en meten door tijd vond om wat heen en weer te appen: “Ja, de auto doet het goed, en het hele team is goed uit de winter gekomen. Ik ben heel tevreden met de snelheid.

“Minstens zo belangrijk: de sfeer in het team is fantastisch en wie weet is dat wel precies wat Nyck nodig heeft om er een mooi jaar van te maken. Niet teveel bezig zijn met het eindresultaat en het seizoen race voor race te benaderen. “Het voelt inderdaad een beetje als thuiskomen.”

Fotografie: FIA F2/ART

Meer Nyck? Klik dan hier en hier.