RACING | Nycks Formule 2-overwinning in 11 foto’s

Formule 2-coureur Nyck de Vries heeft de sprintwedstrijd tijdens het raceweekend op het circuit Paul Ricard in Frankrijk op zijn naam geschreven. Ik sprak hem vanochtend kort om hem te vragen hoe champagne smaakt als je net een Formule 2 race hebt gewonnen. Dat vertelt-ie je overigens zelf in zijn volgende vlog voor Niels’ Garage; hierbij alvast de foto’s die hij ons doorstuurde.

Voor wie de race dit weekend miste…

Na een technisch probleem in de laatste sector van de laatste kwalificatieronde moest Nyck het uitzicht op polepositie verruilen voor de vierde startrij. Geluk bij een ongeluk: door zijn zesde plaats in de eerste race startte Nyck de sprintrace vanaf plek drie (de nummers 1 t/m 8 van race 1 starten in de tweede race in omgekeerde volgorde). Een jaar na zijn zege op het stratencircuit van Monaco boekte Nyck vanuit die positie zijn eerste overwinning in dienst van Prema Power Team.

Alles nog mogelijk

En die komt precies op tijd. Door technische problemen en een aantal racefouten in de eerste helft van het seizoen was zijn achterstand op klassementsleider Lando Norris opgelopen tot 52 punten. Na de races op Paul Ricard is die achterstand bijna gehalveerd. Met nog veertien races voor de boeg staat Nyck derde in het kampioenschap en heeft hij alles nog in eigen hand… eh voet, nou ja, je begrijpt wat ik bedoel.

Bij de start, in derde positie met startnummer 4. Fotografie: Joe Portlock / FIA Formula 2
Dit stuurt wat lastig… Fotografie: Joe Portlock / FIA Formula 2
“Ik had hier toch ergens een muggensponsje liggen?” Fotografie: Joe Portlock / FIA Formula 2
Bam! Fotografie: Joe Portlock / FIA Formula 2

Dit is wat je noemt ‘precies genoeg van je banden vragen’.

Stukje ontlading naar de mensen toe. Fotografie: Zak Mauger / FIA Formula 2
Formule 2-motor plus zon in Zuid-Frankrijk is 6000 graden Celcius. Fotografie: Zak Mauger / FIA Formula 2
Is dat rook bij het rechtervoorwiel? Fotografie: Zak Mauger / FIA Formula 2

“We never give up!”

Nr. 2 Deléltraz is een béétje afgeleid.

Meer Nyck? Lees zijn eerste column hier.