VIDEO | Marja racet een Ducati uit 1969

De nieuwe van onze maten van Petrolicious is er eentje die tot de verbeelding spreekt. In de eerste plaats omdat ze zich – net als wij – niet zo heel vaak wagen aan een klassieke tweewieler – klikt simpelweg niet zo goed als de auto’s en ook bij Petrolicious willen ze in de zwarte cijfers eindigen. Maar misschien nog wel belangrijker: omdat The Duchess of Speed het verhaal vertelt van een vader en een dochter, die op dagen dat ze niet in de schoolbanken zit een klassieke Ducati 350 MK III uit 1969 platlegt op ’s Heeren wegen.

Marja in actie op het TT Circuit (foto: Instagram @duchessofspeed)

10 cm boven het asfalt

Hoe komt een dame van haar leeftijd op het circuit terecht, en dan ook nog op een vintage fiets? Daar mag je haar vader voor verantwoordelijk stellen. Die zette Marja namelijk een paar jaar geleden als bijrijder op zijn klassieke BMW zijspan; en ja, als je een paar rondjes met je hoofd op 10 centimeter van het asfalt hebt rondgevlogen, dan is plat gaan op een gewone motor kinderspel.

Marja haalde haar motorrijbewijs in eerste instantie niet eens om zelf te kunnen racen, maar omdat ze een hekel had aan de busritten tussen haar dorp en het dichtstbijzijnde stadscentrum. Drie maal hoera voor het Duitse openbaar vervoer dan maar; want dankzij hen zie je Marja nu over het TT circuit jagen.

Haar hele verhaal zie je hieronder.
Nog een klassieke bike zien? Kijk dan hier.